Συμμετοχη καταδυτικου κεντρου Hydrovius σε υποβρυχιο καθαρισμο Αγιας Μαρινας Λερου

Συμμετοχη καταδυτικου κεντρου Hydrovius σε υποβρυχιο καθαρισμο Αγιας Μαρινας Λερου

Αναφορά στην σελίδα Leros Voice

Δελτίο τύπου Καταδυτικού Κέντρου Hydrovius.

Σήμερα  Τρίτη 12 Μαρτίου στο πλαίσιο της  αποστολής “Keep Aegean Blue” που λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα, το καταδυτικό κέντρο Hydrovius Diving Center έδωσε δυναμικό  παρόν, παρέα με το All For Blue by Katerina Topouzoglou, σε έναν υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό της Αγίας Μαρίνας.

Εθελοντές, δύτες και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή και προσφορά.

Από την παρέα του Hydrovius δεν θα μπορούσε να λείψει το τοπικό Λιμενικό Σώμα, που υποστήριξε στον βυθό με δύτες αλλά και στη στεριά.

Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των μαθητών και των εθελοντών ήταν εντυπωσιακός καθώς σε λιγότερο από 90’ καταφέραν να απομακρύνουν από την παραλία και από τον εξαιρετικά επιβαρυμένο βυθό της Αγίας Μαρίνας , πάρα πολλά  σκουπίδια!

Οι δύτες σε συνεργασία με τους εθελοντές επιφανείας  κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες ανθρωπογενών ρύπων, όπως συρματόσχοινα, τροχούς, ραδιόφωνα, φακούς, σχοινιά, δίχτυα, μπουκάλια, πιάτα, καπάκια, μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα όλων των ειδών, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ανάγκη για άμεση αλλαγή της νοοτροπίας που μετατρέπει τους βυθούς σε υποβρύχιες χωματερές.

Ο μεγάλη συμμετοχή στον καθαρισμό στην Λέρο αποτελεί  απόδειξη των προθέσεων  οργανισμών , φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αυτοδυτών και Λιμενικών Αρχών, να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το περιβάλλον.

Κ.Κουβάς, ιδιοκτήτης καταδυτικού κέντρου: « Η συμμετοχή είναι ενθαρρυντική, αλλά δυστυχώς η ποσότητα των ρύπων είναι ανησυχητική και υποδεικνύει την ανάγκη ενημέρωσης για το φαινόμενο σε μεγαλύτερο κοινό. Προκειμένου να είμαστε το ενεργό, δραστήριο και ευαισθητοποιημένο πρότυπο πολίτη θα πρέπει να εφαρμόσουμε πολύ συγκεκριμένες τακτικές στην καθημερινότητα μας. Ο βυθός που επισκεφθήκαμε σήμερα είναι πολύ επιβαρημένος με αποτέλεσμα το οικοσύστημα να διαταράσσεται και να μολύνεται με ταχείς ρυθμούς! Σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα μια υποθαλάσσιας έρευνας που κάναμε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που δυστυχώς  θα επιβεβαιώσουν την τραγική μας συμπεριφορά προς το περιβάλλον γενικότερα»

Νωρίτερα, περίπου 230 μαθητές των σχολείων, παρακολούθησαν  σεμινάριο με προβολή βίντεο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, σε ανάλυση της Κατερίνας  Τοπούζογλου.

Το καταδυτικό κέντρο Hydrovius με τους δύτες του και τη Λιμενική Αρχή , μετά την αποχώρηση της ομάδας All for Blue και των μαθητών, συνέχισε τον καθαρισμό προς το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας όπου ανελκύθηκε μεγάλη ποσότητα επιβλαβών αντικειμένων.

Ο καθαρισμός αυτός είναι ο πρώτος για το 2019, στον οποίο συμμετέχει το καταδυτικό κέντρο του νησιού. Δόθηκε σύντομα ραντεβού και πάλι στο ίδιο λιμάνι.

Μπορείτε να παρακολουθήστε  τις ανακοινώσεις του κέντρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα www.hydrovius.gr για να συντονιστείτε με την επόμενη διοργάνωση ή συνδιοργάνωση καθαρισμού.

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια και προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους για το εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Η αποστολή Keep Aegean Blue διοργανώνεται από την κοινωφελή οργάνωση All For Blue σε συνεργασία την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Πηγή : www.lerosvoice.gr

Share this post